Sindikat uposlenika šumarstva HB županije uputio je danas pismo podrške Sindikatu liječnika Hercegbosanske županije.

Poštovane kolegice i kolege iz Sindikata liječnika Hercegbosanske županije,

U ime svih članova Sindikata uposlenika šumarstva Hercegbosanske županije ovom prilikom želim iskazati podršku štrajku koji organizirate s obzirom da zbog prirode posla isti ne može proći neprimijećeno. Znamo da je trenutno veliki pritisak na vas, ali vas podsjećamo da niste sami, molimo vas da ustrajete u svojoj namjeri jer u protivnom smo svi na gubitku.

Naši članovi u Sindikatu uposlenika šumarstva Hercegbosanske županije suočeni su sa sličnim problemima budući da je kolektivni ugovor istekao 2017. godine, a novi kolektivni ugovor nikada nije potpisan. Istekom kolektivnog ugovora 2017. godine prestaje primjena ugovorenih radničkih prava. U aktualnim okolnostima inflacije, poskupljenja goriva, hrane, drugih roba i usluga situacija u kojoj se radnici nalaze je postala neizdrživa.

Slijedom navedenog još jednom izražavam podršku Vašoj sindikalnoj borbi budući da će se uspješno kolektivno pregovaranje pozitivno odraziti na prava radnika u zdravstvu, a posljedično na kvalitetniju uslugu zdravstvenog sektora na dobrobit cjelokupne zajednice na području Hercegbosanske županije.

Stoji u pismu podrške Sindikata uposlenika šumarstva HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok