Istina je, mještani sela Potkraj, Megdan, zaseoka Džebe i Krivića gaja su riješili problem vodoopskrbe zahvaljujući i tadašnjoj vladi koja je po objavljenom javnom pozivu iz sredstava namijenjenih u prvom redu za rješavanje problema vodoopskrbe podržala projekat sa 40.000 maraka. Prije toga su imali redovne redukcije vode u ljetno vrijeme. Nakon realizacije ovog projekta više nemaju redukcije vode.

Obzirom da je vlada prebacila taj novac Gradu koji je raspisao natječaj, izabrao izvođača i implementirao projekt ja bi bio veći moćnik od vas, ako ne i čarobnjak da vršim malverzacije sa novcem koji je Grad utrošio i platio izvođača radova koji je za Grad projekt realizirao a gradski nadzor potpisom potvrdio.

>>> Svi medijski istupi iza koje stoji "Udruga Građana Turani" predstavljaju zapravo kampanju i političke istupe stranke HRS-a

Vi, koji se u istom priopćenju brinete za javni novac i prijetite da će te isti globiti tužbama protiv Vlade koja vam je amenovala kupnju nezakonitog koncesijskog ugovora sugerirate da je Luka Čelan kao tadašnji gradonačelnik otimao novac od izvođača radova kojeg je on izabrao i platio te davao novac meni. I ptice na grani u Livnu znaju da to nisu mogli ni moćnici koji su ga držali četiri mandata.

Kamo sreće da ste Vi kao potencijalni investitori koji već osam godina pričate o milijunskom ulaganjima pomogli mještane sa još 10.000 maraka pa da zamijene popucale azbestne cijevi i smanje gubitke u vodovodnoj mreži.

Obzirom da se razni moćnici bave svime što smo radili u prošlosti, ovaj natječaj kao i sve što sam kao ministar radio tih godina je prošlo detaljnu reviziju i na razočarenje mnogih sve je bilo u najboljem redu. Oni koji su naručili reviziju da bi me udbaški teretili za bilo što su bili jako razočarani kad je stiglo prvo u povijesti pozitivno izvješće za neko od tijela Vlade Hercegbosanske županije. Na to sam iznimno ponosan.

Uopće ne sumnjam da će te vi moćni i dalje nastaviti aktivno koristiti svu maštu ne bi li našli načina da nas ušutkate.

Reagiram na vaše priopćenje iz razloga jer Vi jasno potvrđujete sve opravdane strahove lokalnog stanovništva i naše tvrdnje kad su koncesije u pitanju. Naime vi sebi nedvosmisleno dajete za pravo da ste kupnjom ove davno istekle nezakonite koncesije stekli i pravo da mještanima određujete smiju li oni koristiti lokalne izvore na svojoj zemlji za svoj vodoopskrbni sustav.

Strašno zvuči Vaša, više puta ponovljena tvrdnja, da su mještani prilikom rješavanja problema vodoopskrbe trebali tražiti suglasnost od koncesionara Lara Natural!! Šta je slijedeće, da vam plaćaju naknadu za vodu koju koriste iz lokalnih izvora ili da Vas pitaju smiju li obrađivati svoju zemlju i koristiti svoju šumu koju Vam je Vlada dala u Koncesiji!?

Ovakav Vaš stav, je rezultat potpuno krivog procesa dodjele ili preprodaje koncesija bez ikakva učešća lokalne zajednice i javnosti  u našoj Županiji. Na žalost ovaka praksa se nastavlja i svakom novom koncesijom otvara se tisuću novih problema za žitelje Livna i Županije.

O svim nezakonitostima prilikom dodjele ove koncesije iscrpan rad je napisala i usvojila upravo Vlada. Strašna je činjenica da je ista ta vlada nakon suptilnih lobiranja vaših moćnika uredno pogazila svoj prethodni stav i jednostavno dopustila da se bezakonje kad su u pitanju koncesije nastavi.

Da su vaše namjere čiste, vi bi već davno okupili sve ljude okolnih sela i javno im jamčili da nećete ni na koji način ugroziti vodoopskrbu. Da su namjere Vlade i onih koji u vladi lobiraju za Vas čiste, došli bi pred ljude zajedno sa „investitorima“ i tražili način kako da im Vaša jamstva potvrde.

Da su Vaše namjere čiste ne bi se sve ove godine šuljali i silom prijetili iz sjene kao kakav lopov iz mraka!

Ivica Brešić

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok