Trakavica o neisporuci ogrjevnog drveta u HB županiji dobiva svoj epilog. Iako HB županija raspolaže iznimno bogatim šumskim potencijalima, još uvijek velikom dijelu umirovljenika i drugih građana u našoj županiji ogrjev nije isporučen.

Osobito čudi da stanovnicima naše županije koji su ogrjev uplatili u veljači i ožujku isti još  uvijek nije dostavljen.

Pouzdano znamo da je do polovine rujna usječeno i isporučeno preko 50 000  m3 ogrjevnog drveta, od toga udio šumarija je oko 25 000 m3, što je trebalo ići isključivo stanovništvu i isto toliko privatnim prijevoznicima, čiji put je enigma. S pravom se pitamo gdje je ogrjevno drvo nestalo?

Također, dobivamo pouzdane podatke kako se i ovih dana primaju nove uplate, ali zamislite, za već isporučena drva. Očito je đavao  odnio šalu, a na sceni je „Snađi se kako znaš.“

Jučer smo dobili informacije koje govore da se svemu tomu ne nazire kraj. Naime, neki aktivisti stranke HDZ 1990 uspostavljaju kontakt s ljudima kojima drva nisu isporučena i nude sljedeći dogovor: „Ukoliko na ovim izborima daju svoj glas HDZ-u 1990, već 3. listopada ili neposredno nakon toga drva će im biti dostavljena.“  Pojedini građani su ih čak otjerali iz svoje blizine. U svemu tomu navodno prednjači osoba koja za sebe voli reći da je „first woman“ stranke HDZ 1990. Zanimljivo, upravo za tu osobu smo i prije imali informacije kako je ljetos mladim ljudima obećavala prijem u policiju ukoliko pristupe HDZ-u 1990 i pri tomu uključe i određen broj rođaka i prijatelja. Uvjereni smo da takve aktivnosti nisu moguće ukoliko nemaju potporu i od vrha stranke.

Nakon ovih spoznaja postavljamo jedino logično pitanje: „Je li nestašica drva slučajnost ili je ipak planska aktivnost kako bi se iskoristila za manipulacije i ucjene u izborno vrijeme?“

Ovim putem pozivamo stanovnike naše županije da ukoliko imaju ovakve slučajeve, osobe koje im nude takve nečasne radnje fotografiraju, te prijave policiji ili objave na portalima.

Ured za informiranje HDZ-a BiH HBŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok