Nakon usvajanja prijedloga Odluka o određivanju koncesionara, odobravanju ugovora o koncesiji i ovlaštenju mjerodavnog ministarstva za potpisivanje ugovora s koncesionarom u svezi izgradnje vjetroparka „Galečić“ na prostoru općine Tomislavgrad, danas je u zgradi Vlade Hercegbosanske županije potpisan ugovor između Vlade Hercegbosanske županije kao koncesora i tvrtke “Concordia” d.o.o. Tomislavgrad kao koncesionara.

Ugovor je ispred Vlade Hercegbosanske županije potpisala ministrica gospodarstva Hercegbosanske županije, Dijana Puzigaća, a ispred tvrtke „ Concordia „ d.o.o. Tomislavgrad direktor društva, Zoran Klišanin. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Vukadin.

Koncesionaru je dodijeljena koncesija za izgradnju vjetroparka “Galečić”, smještenog na području općine Tomislavgrad, ukupne instalirane snage 29,9 MW, u svrhu korištenja vjetra za proizvodnju električne energije, odnosno isključivo i jedino u svrhu obavljanja elektroprivredne gospodarske djelatnosti proizvodnje, prijenosa, distribucije i trgovine električne energije za elektroenergetski objekt – vjetroelektrana. Ugovor je sklopljen na razdoblje trideset godine te je određena jednokratna koncesijska naknada u iznosu od 14.222,40  KM, a godišnja koncesijska naknada obračunavati će se u iznosu od 1,75%  od ukupnog bruto prihoda ostvarenog proizvodnjom električne energije.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok