• Short title article: Kupres

Milica i Niko Smoljo proslavili su 60 godina braka - dijamantni pir u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u kupreškome Suhom Polju.

Naime, ovaj se bračni par vjenčao prije šest desetljeća u istoimenoj župi, a kumovi su im bili Željko i Doma Ćosić. Milica (rođena Ivić) imala je tada 16 godina, a Niko, koji je brojnim Kuprešacima poznat pod nadimkom Buljan, 24. Imaju četvero djece, šesnaest unučadi i jedanaest praunučadi. Misno slavlje u povodu ovog velikog i rijetkog jubileja predvodio je fra Kazimir Dolić koji je istaknuo da sada više traju slavlja nego brakovi. Piše Večernji list BiH.

- Vi ste svjedoci da ste se, ne samo zakleli na vjernost i ljubav jedno prema drugom nego ste ostali vjerni svojim obećanjima i tako pokazali da je to ipak moguće. Bez iskrenog poštovanja, tolerancije, međusobnog razumijevanja i prihvaćanja nema zajedničkog života. Također, uvjeren sam da ste bili svjesni kako se brak ne gradi na prolaznim osjećajima, nego na čvrstoj i iskrenoj ljubavi koja se temelji na Božjoj ljubavi - kazao je fra Kazimir. Recept za uspješan brak, slažu se supružnici, upravo su ljubav, vjernost, razumijevanje, poštovanje, kako međusobno tako i prema Bogu. Proslavu su obilježili u krugu obitelji i prijatelja uz glazbu i veselje. Milici i Niki želimo dug život, dobro zdravlje i blagoslovljenu starost.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok