• Short title article: Livno

Povodom obilježavanja 21. srpnja dana logoraša Livna i 30 godina od zatvaranja Bošnjaka na području grada Livna u subotu 22. srpnja 2023.godine održan je niz aktivnosti.

U organizaciji Udruženja logoraša 21. juli održana je skupština udruženja logoraša Livna u prostorijama BZK Preporod Livno kako bi se evocirale uspomene na ono što su doživjeli i preživjeli na današnji dan 1993. godine, te u periodu nakon toga. 

Poruka sa današnjeg skupa je da su sjećanja bolna, ali se ne smiju zaboraviti i moraju se zabilježiti, te je potrebno da gradimo daljnji suživot na ovim područjima i uzajamno poštujemo žrtve, sa nadom da se ovi događaji nikada neće ponoviti.

Nakon sastanka Udruženja logoraša 21.juli Livno u organizaciji Kongresa Bošnjaka svijeta u saradnji sa BZK Preporod Livno i udruženjima 21.juli Livno i Patriotska Liga Livno, MDD Merhamet Livno i predstavnicima vjerskog, kulturnog i političkog života regije Livno u prostorijama BZK Preporod Livno organiziran je okrugli stol na temu položaja Bošnjaka u Kantonu 10 i uspostavljanju boljih veza između Bošnjaka u inozemstvu i Bosni i Hercegovini.

Udruženje logoraša 21. juli Livno

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok