• Short title article: Prijave u tijeku

Ljetni kamp „Put u život“ prvi je livanjski kamp za osobe s invaliditetom.

Ove godine se provodi po treći put pod vodstvom stručnjaka edukacijske rehabilitacije.

Kamp već polako prelazi u tradiciju, a glavni organizatori su Marijanska vinkovska mladež BiH u suradnji s Udrugom PUŽ Livno. Predviđeno vrijeme trajanja kampa je 4 dana, konkretno od 17. do 21.8. na različitim lokacijama grada Livna.

Ovim događajem okupljamo mlade osobe s invaliditetom te im dajemo priliku za aktivno sudjelovanje u društvu, za podizanje vlastitog glasa i doživljaj novih iskustava. Budući svi najbolje učimo jedni od drugih u kampu svake godine je uključen veliki broj volontera, građanki i građana grada Livna različite dobi koji svojim nesebičnim doprinosom čine ovaj kamp inkluzivnim. Vrlo je važno naglasiti kako je sudjelovanje u kampu besplatno, a sudjelovati mogu osobe starije od 12 godina.

U kampu će se provoditi različite motoričke, svakodnevne, kreativne, ali i sportske aktivnosti kroz koje će biti predstavljena suradnja stručnjaka iz različitih područja. Radi se o dnevnom kampu (aktivnosti se provode ili u jutarnjim ili u poslijepodnevnim satima ovisno o rasporedu). 

Osim mladima, podrška će biti pružena i roditeljima djece s teškoćama u razvoju. Za to će se pobrinuti stručnjaci psiholozi, ali i stručnjaci edukacijske rehabilitacije iz različitih područja.

Tako i ove godine tradicionalno otvaranje kampa je na igralištu i u prostorijama Srednje strukovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića. Drugi dan kampa biti će na planinarskom domu Cincar do kojeg će prijevoz osigurati ekipe različitih turističkih agencija iz grada Livna. Treći dan sad već tradicionalno provest će se na kućici EUSR Livno, a zatvaranje kampa će biti obilježeno u poznatom livanjskom izletištu Crna stina gdje će se uz roštilj i nezaboravnu vožnju kajacima podijeliti zaslužene diplome. 

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje u kampu, molimo Vas da popunite prijavni obrazac odgovarajući na postavljena pitanja u nastavku:

https://forms.gle/X65rppwHZfYLgiYi9

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok