• Short title article: Foto

Danas je u Livnu obilježena obljetnica Udruge nositelja ratnih odličja Hrvatskog vijeća obrane Herceg - Bosne.

Obljetnica je obilježena svečanom akademijom u kino dvorani Narodnog sveučilišta u Livnu. Održanoj akademiji prethodilo je polaganje cvijeća i paljenje svijeća na središnjem spomen obilježju gdje je odana počast svim poginulim i nestalim pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane, kao i preminulim članovima Udruge.

Obljetnici je nazočilo i visoko izaslanstvo dužnosnika HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH predvođeno predsjednikom dr. Draganom Čovićem, uz koga su bili i predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto, predsjednica FBiH i dopredsjednica HDZ-a BiH Lidija Bradara, kao i brojni dužnosnici hrvatskog naroda sa državne, federalne, županijske, gradskih i općinskih razina te gosti iz Republike Hrvatske.

Na svečanoj akademiji obratili su se: Lazar Martinović predsjednik Udruge nositelja ratnih odličja Hrvatskog vijeća obrane Herceg-Bosne, Ivan Vukić, izaslanik ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda te Borjana Krišto, predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH.

>>> Pogledajte cijelu fotogaleriju

Predsjedateljica Krišto čestitajući obljetnicu, pozdravila je sve članove Udruge te je naglasila važnost i doprinos, koji su članovi Udruge, kao i svih drugih Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, dali za obranu i opstojnost hrvatskog naroda u BiH. Pozvala je sve da i danas štite dignitet i ulogu HVO-a, rade na boljoj i ugodnijoj budućnosti i jednakopravnosti hrvatskog naroda sa druga dva naroda u Bosni i Hercegovini.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok