• Short title article: Braniteljski problemi

Predsjednik HDZ-a BiH i i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović i Tomo Medved, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar hrvatskih branitelja sastali su se prekjučer s predstavnicima braniteljskih Udruga HVO-a na Kupresu.

Sastanku su nazočili Mladen Begić, ministar hrvatskih branitelja u Vladi Županije Zapadnohercegovačke i voditelj odjela Glavnog vijeća HNS-a za branitelje HVO i Domovinski rat, Jasna Zlomislić, predsjednica Udruge obitelji poginulih i nestalih branitelja HVO HR HB, Nikica Tomić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB, Lazar Martinović, predsjednik Udruge nositelja ratnih odličja HVO HB , Dragan Radić, predsjednik Udruge HVIDRA-e HVO HB i Miroslav Zelić, predsjednik Udruge logoraša Domovinskog rata u BiH.

Uz potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda, sastanku su nazočili i Ivica Akmadža, glavni tajnik ministarstva hrvatskih branitelja i Ante Deur, saborski zastupnik.

Na održanom sastanku razgovaralo se o aktualnoj situaciji i problemima pripadnika HVO-a, braniteljskim pravima i zakonima koji tretiraju braniteljska prava. Urađena je analiza planiranih aktivnosti, kao i njihova provedba.

Dužnosnici su komentirali i aktualnu problematiku braniteljske populacije, pri čemu su predložena i određena rješenja.  

Predsjednik Čović uz izaslanstvo predstavnika braniteljskih Udruga, zahvalio se ministru Medvedu na pruženoj pomoći i potpori koju su ministar i Vlada Republike Hrvatske, na čelu s predsjednikom Andrejem Plenkovićem, učinili na planu pomoći braniteljima HVO-a u Bosni i Hercegovini.

Svakim danom je vidljiva poboljšana suradnja i umreženosti Hrvata u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj i to je prava slika odnosa našeg naroda kao što je to bilo i u svim ranijim situacijam, istaknuto je na održanom sastanku.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok