• Short title article: 16 srednjoškolaca

Posljednja stanica drugog ciklusa Job Lab programa za 2023. godinu, koji provode Telemach fondacija i Inkubator društvenih inovacija Munja, bilo je Livno.

U dinamičnoj, dvosatnoj radionici na temu karijernog savjetovanja učestvovalo je 16 srednjoškolki i srednjoškolaca iz ovog grada.

„Baš kao i njihovi vršnjaci širom Bosne i Hercegovine, i mladi iz Livna su pokazali ogromni interes i želju za ovakvim vidom edukacije koja im je donijela jedinstvenu priliku za upoznavanje s poslovima budućnosti, nova znanja o trenutnim trendovima na tržištu rada, priliku da kroz interakciju s našim edukatorima osvijeste i steknu praktične vještine i iskustva neophodna za njihov budući karijerni razvoj, a koja su im često nedostupna u formalnim obrazovnim okvirima“, istakla je Maja Tursunović, direktorica Telemach fondacije.

Osim edukacije, ovakvi događaji potiču diskusiju, razmjenu ideja i razmišljanja među mladima o tome šta ih čeka na njihovom budućem karijernom putu. 

„Na radionici sam naučio dosta toga. Dobio sam još više razloga da se dodatno školujem, te mi je sada vrlo jasno što je potrebno za uspjeh. Prezentacija je bila informativna i zabavna, a predavanje interaktivno i zanimljivo. Zahvalan sam što sam prisustvovao ovako lijepom događaju i vjerujem da je odigrao veliku ulogu u mojoj budućnosti“, kazao je Stipe Vidović, 17-godišnji gimnazijalac iz Livna. 

U radionici je uživala i njegova vršnjakinja i kolegica iz škole, Tamara Bilić.

„Bilo mi je jako lijepo i zanimljivo, u posve opuštenoj atmosferi sam naučila dosta stvari za koje sam sigurna da će mi biti korisne u budućnosti. Iskreno se nadam da ćemo imati još ovakvih prilika za edukaciju“.  

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok