• Short title article: MUP HBŽ
Foto: Livno Online / Z. Karadža

Imajući u vidu veliki broj incidenata uzrokovanih vatrenim oružjem sa tragičnim posljedicama koji su se dogodili u regiji te u Bosni Hercegovini, želimo vas izvijestiti da Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova Kantona 10 ulaže dodatne napore kako bi se spriječili slučajevi zloupotrebe oružja, te prevenirao i smanjio posjed nelegalnog oružja na našem području.

Ističemo da se u svezi navedenog aktivno radi na prikupljanju informacija, nakon čega će se krenuti sa poduzimanjem odgovarajućih aktivnosti kako bi se oduzelo oružje koje se nelegalno drži.

Zakon o oružju i streljivu Hercegbosanske županije ("Narodne novine Hercegbosanske županije", broj: 6/13, 8/13, 7/18 i 6/21), obvezuje predaju oružja u nelegalnom posjedu, i to je omogućeno bez izricanja sankcije ukoliko se to učini prije poduzimanja istražnih radnji, odnosno započinjanja istrage, te početka primjene policijskih ovlasti.

Građani mogu kontaktirati nadležnu policijsku postaju pozivom na 122 kako bi dobili više informacija o dobrovoljnoj predaji.

Također, obavještavamo sve građane da mogu anonimnim putem na 122, prijaviti saznanja za osobe koje drže oružje nezakonito ili isto koriste na nedozvoljen način, ili kontaktirati Krimolovce putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.

Građani koji žele predati oružje, isto mogu izvršiti u bilo koje vrijeme, na način da će nazvati policiju na broj 122 te će na njihovu kućnu adresu doći policijski službenici koji će takvo oružje preuzeti na siguran način.

Zapamtite: Vaša sigurnost i sigurnost vaše djece je najbitnija, stoga vas molimo da se aktivno uključite u ovu akciju kako bi izbjegli tragične posljedice. Učinite to danas, jer sutra može biti kasno.

Navode iz MUP-a.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok