• Short title article: Banja Luka

Banjolučka biskupija dobila je novog biskupa, mons. Željka Majića koji je zaređen 2. ožujka 2024. u banjolučkoj katedrali sv. Bonaventure tijekom svečanog Euharistijskog slavlja.

Glavni zareditelj na svečanosti bio je nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić.  Suzareditelji su bili banjolučki biskup u miru mons. Franjo Komarica i biskup mostarsko-duvanjski apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić.

Nakon misnog slavlja, koje je pjevanjem uveličao akademski zbor Pro musica sacra iz Mostara, uslijedila su prigodna obraćanja i čestitke . Na koncu je svima zahvalio imenovani biskup banjolučki mons. Željko Majić a napose biskupu u miru mons. Franji Komarici koji je gotovo četiri desetljeća vršio biskupsku službu. „Moj projekt će biti – biti bliz svećenicima i narodu. Što je vjernikovo pravo, to je moja dužnost. Da se zajedno ohrabrujemo i da idemo naprijed u istini, pravdi i miru”, kazao je mons. Majić.

Među brojnim vjernicima, uzvanicima, svečanosti ređenja novoga biskupa nazočio je i gradonačelnik Livna Darko Čondrić. U prigodnom razgovoru nakon misnog slavlja gradonačelnik Čondrić čestitao je novozaređenom biskupu mons. Željku Majiću sa željom za ustrajnost na njegovom putu vođenja vjernika. Također je zahvalio dosadašnjem biskupu mons. Franji Komarici u ime grada Livna na čijem području je najveći broj vjernika banjolučke biskupije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok