• Short title article: 1100.obljetnica

Organizacijski odbor predstavnika hrvatskih kraljevskih gradova (Knin, Solin, Tomislavgrad, Biograd na Moru, Nin i Šibenik) za proslavu 1100. obljetnice hrvatskog kraljevstva i krunidbe kralja Tomislava i 950. obljetnicu krunidbe kralja Dmitra Zvonimira održao je u utorak radni sastanak u Tomislavgradu.

Na sastanku se razgovaralo se o zajedničkoj organizaciji programa proslava te su načelno dogovoreni datumi prema kojima će se nastaviti vršiti pripreme i dogovori.

Nakon sastanka u zgradi Općine Tomislavgrad organiziran je posjet bazilici, Franjevačkom samostanu i Franjevačkom muzeju, a idući sastanak će se održati u najstarijem hrvatskom kraljevskom gradu – Ninu, priopćili su organizatori.

Inače, današnji prvi sastanak predstavnika hrvatskih kraljevskih gradova vezan je uz potpisanu Povelju o uspostavi prijateljstva i suradnje „Šest hrvatskih kraljevskih gradova“ iz 2017. godine.

Cilj te povelje je uspostavljanje dobrih odnosa i prijateljstva gradova potpisnika, uspostavljanje turističke i kulturne suradnje, te povlačenje sredstava iz fondova Europske unije za zajedničke projekte.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok