• Short title article: Livno

Grad Livno je, povodom proslave 32. obljetnice Dana obrane Livna, raspisao  natječaj za najbolje literarne i likovne radove za učenike svih livanjskih osnovnih i srednjih škola.

Učenici osnovnih škola od šestog do devetog razreda i učenici srednjih škola od prvog do četvrtog razreda natjecali su se u likovnim i literarnim radovima o temi „Moj grad se budi.

Za najbolje likovne radove za osnovnoškolce treće mjesto osvojio je Mateo Krišto, učenik OŠ IGK, druga je bila učenica iste škole Katarina Perković, a prvo mjesto za najbolji likovni rad za učenike osnovnih škola osvojila je učenica OŠ fra Lovro Karaula, Ana Badrov. U likovnim radovima za srednjoškolce sve tri nagrade su osvojili učenici livanjske Gimnazije i to treće mjesto Rea Šesto, drugo Josip Barun a prvo mjesto osvojila je Iva Miloloža.

 

O temi „Moj grad se budi“ u literarnim radovima za osnovne škole treće mjesto pripalo je učenici OŠ Fra Lovro Karaula, Mihaeli Rimac a drugo učenici iz iste škole Mihaeli Vrgoč. Prvo mjesto za najbolji literarni rad za učenike osnovnih škola pripalo je učenici OŠ Ivan Goran Kovačić, područna škola Zabrišće, Asji Hodžić. Za srednjoškolce za najbolje literarne radove treće mjesto osvojila je učenica Gimnazije Lucija Karaula, drugo mjesto učenica SSŠ Silvija Strahimira Kranjčevića Antea Čamber i prvu nagradu za najbolji literarni rad za učenike srednjih škola osvojila je učenica Ekonomske škole, Lota Dalić.

 

Učenicima je nagrade uručio gradonačelnik Livna Darko Čondrić te izrazio zadovoljstvo sudjelovanjem učenika i na ovakav način u značajnoj obljetnici obrane Livna. U ime povjerenstva za odabir najboljih likovnih i literarnih radova učenika osnovnih i srednjih škola okupljenima se obratila nastavnica Vesna Konta kazavši da je, kao članicu povjerenstva, veseli činjenica da je iz godine u godinu sve veći broj učenika sudionika ovog natječaja. Nagrađenim učenicima kao i svim sudionicima natječaja za najbolje likovne i literarne radove podršku su na proglašenju pobjednika svojom nazočnošću dali njihovi kolege, roditelji, nastavnici kao i ravnatelji pojedinih škola.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok