• Short title article: BZK Preporod Livno

Promocija knjige “Bošnjaci pred izazovima globalnih političkih procesa: političko stasavanje jedne nacije” autora Admira Lisice održana je u subotu u Livnu u organizaciji livanjske Bošnjačke zajednice kulture Preporod.

Admir Lisica je govorio o svojim motivima i ciljevima prilikom pisanja knjige, ističući važnost razumijevanja kompleksnih geopolitičkih odnosa i njihovog utjecaja na Bošnjake, te planiranje budućih koraka ka očuvanju identiteta i ostvarivanju prava.

Na promociji je također bilo riječi o procesu usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici u UN-u, važnosti društveno-političkog organiziranja Bošnjaka u proteklih 100 godina i potrebnim koracima za izgradnju društva u BiH u budućnosti.

Nakon toga, održana je diskusija u kojoj su prisutni postavljali pitanja autoru i dijelili svoja mišljenja o temama koje su obuhvaćene u knjizi.

Bošnjačka zajednica kulture Preporod Livno istakla je da knjiga predstavlja značajan doprinos razumijevanju suvremenih političkih i društvenih izazova Bošnjaka, te da je već dobila pozitivne kritike i interes širom regije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok