• Short title article: Napravljen očevid
Foto: Arhiva / Livno Online

Povodom neprimjerenih grafita ispisanih na dječjoj igraonici ispred Hotela „Park“ u Livnu, Koalicija „Uvažavanje“ Livno poziva sve nadležne institucije da otkriju i sankcioniraju počinitelje.

Kukasti križevi i poruke „Ubi Srbina“, koje se nalaze na spomenutom objektu, ni u kom slučaju ne doprinose zajedničkom životu stanovnika Livna i livanjskog kraja, te ih ovim putem najoštrije osuđujemo.

Koalicija „Uvažavanje“ ističe kako su fašistička ikonografija i pozivi na ubojstvo pripadnika bilo koje nacionalne pripadnosti djela koja potiču na mržnju i kao takva podliježu kaznenim sankcijama. Smatramo da se protiv  govora mržnje moramo boriti zajedničkim snagama i graditi društvo koje će biti spremno demokratski i odgovorno reagirati na ovakva dizanja tenzija i narušavanje suživota a sve u cilju gradnje bolje zajednice, sretnije i mirnije budućnosti.

Također, koristimo prigodu da izvjestimo javnost kako su djelatnici PP Livno izašli na lice mjesta, napravili očevid, te će, po okončanju operativnih radnji, kompletan predmet s foto dokumentacijom proslijediti na Tužiteljstvo K10.

Koalicija “Uvažavanje” Livno

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok