Na ročištu, održanom jučer, za izjašnjenje o krivnji pred Odjelom II za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Suda Bosne i Hercegovine, optuženik Pero Jurić i pravna osoba „TIMBERJACK“ d.o.o. Glamoč izjasnili su se da nisu krivi.

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je dana, 06. svibnja 2015. godine optužnicu koja optuženike  Peru Jurića i pravnu osobu „TIMBERJACK“ d.o.o. Glamoč tereti za počinjenje kaznenoga djela porezne utaje ili prijevare.

U optužnici se navodi da je optuženik Pero Jurić, kao odgovrona osoba u pravnoj osobi „TIMBERJACK“ d.o.o. Glamoč izvršio utaju PDV-a tako što u poslovnim knjigama i PDV prijavama  nije prikazao izlazne račune za sječu i isporuku trupaca prema kupcima „ŠGD Hercegbosanske šume“ d.o.o. Kupres u ukupnoj vrijednosti od 323.387,60 KM i „Šume Republike Srpske JP Šumarstva – Birač“ a.d. Sokolac u ukupnoj vrijednosti od 69.588,15 KM na koji nije obračunao ni platio porez na dodanu vrijednost u ukupnom iznosu od 70.094,54 KM, a pravna osoba „TIMBERJACK“ d.o.o. Glamoč protupravno raspolagala ovim iznosom novca.

Priopćeno je iz Suda BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok