Lejletu-l-Kadr u Livnu obilježen je mevludskim svečanostima u nekoliko džamija, a centralna manifestacija bila je u prepunoj centralnoj džamiji Ćurčinici gdje su nakon teravih namaza mevlud proučili imami i hor MIZ Livno uz prigodne ilahije i recitale.

O značaju Noći Objave Kur`ana časnog govorili su imam Ćurčinice Mahir ef. Kevrić i glavni livanjski imam Dževad ef. Hadžić. Nakon proučenog mevluda uslijedila je promocija četvero novih učača Kur`ana koji su dali svoje prve hatme i koji su pred svima proučili dijelove Kur`ana, te dodatno propitani. Piše Dnevni avaz.

Glavni imam kao ispitivač je izjavio da Jasmina Kokanović Mujčo svršenica FPN Kur`an uči kao da je završila medresu. Jednako je pohvalio učenje i srednjoškolki Nine Devac i Šejle Druško, kao i svog sina Abdulaha, učenika VII razreda, kojem je ovo također prva hatma. Svih četvero su dobili diplome i novčanu nagradu koje im je uručio predsjednik MIZ Livno Hajrudin Maksić.

- Učače je pripremala mualima Mevlida Hadžić uz pomoć ostalih mualima kroz Školu Kur`ana u trajanju od dvije godine, a u koju smo trenutno uključili 60 novih polaznika. Imamo odlične uslove i dobre imame i mualime, pa šaljite djecu da nauče učiti Kur`an časni - kazao je glavni imam Hadžić, koji je sa ef.Kevrićem nakon svečanosti predvodio i noćni namaz koji je trajao do pred sam sehur.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok