Poduzeće Winer d.o.o. Livno je osnovano početkom 2005. godine. Vlasnik i direktor poduzeća je Vinko Vrdoljak, diplomirani inženjer strojarstva.

Poduzeće je osnovano s ciljem da razvija, proizvodi i uvodi na tržište nove proizvode široke potrošnje zasnovane na inovativnom radu osnivača poduzeća i njegovih suradnika. Osnovna djelatnost poduzeća je proizvodnja vrtnog namještaja, pivarske vrtne garniture, konferencijskih stolova, stolova za stolni tenis, ljuljački, garderobnih klupa, garderobnih vješalica. Piše Dnevni list.

Deset godina poslovanja

Kompanija Winer d.o.o. Livno trenutačno ima šest zaposlenih radnika, a u planu ima i proširenje posla, proizvodnja novih artikala, a samim tim i dodatno zapošljavanje radnika.

Iako poduzeće posluje u unajmljenim prostorijama, najviše se ulaže u materijal i strojeve za rad te im je to osnovni prioritet. Postignutim uspjehom su u potpunosti zadovoljni jer su kako kažu krenuli ne s nule, već ispod nule i uradili su odličan posao za deset godina poslovanja na bosanskohercegovačkom tržištu. Stvorili su svoj brand, svoje ime i kvalitetu koja je prepoznatljiva u čitavoj Europi. Inovativnošću, kvalitetom proizvoda probijaju se na tržište, točnije konkuriraju na tržištu ostalim proizvođačima iz ove branše.

Trenutno rade banket stolove, konferencijske stolice i trude se razviti nešto novo. Ističu kako u većini slučajeva sa zemljama s kojima posluju imaju pozitivna iskustva, no dodaju kako su loše iskustvo imali sa Srbijom zbog načina plaćanja isporučene robe. Ono što je sigurno je da kompanija Winer d.o.o Livno ima „MOJ PROIZVOD“, točnije proizvod koji je jedinstven baš za ovu kompaniju i po kojem su postali prepoznatljivi i traženi. Za kraj dodaju kako su problemi proizvođača u BiH isti, a jedan od najveći problema je administracija koja ne nalazi razumijevanja, a ni sluha za proizvođače i to je jedan od najvećih problema s kojem se privrednici iz BiH svakodnevno suočavaju.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok