Dopredsjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Jasenko Tufekčić izjavio je danas da je parlamentarna kriza u FBiH evidentna, ali i da će nakon današnje sjednice Federalne vlade i razgovora lidera stranaka parlamentarne većine, kako se on nada, problemi uskoro biti otklonjeni.

- I sam ja sam dio priča, i o zakonu o igrama na sreću i braniteljskim zakonima, koji su dosad bili najveća kočnica da profunkcioniraju parlamenti, ali sam veliki optimist i smatram da ćemo u narednih sedam-osam dana krenuti u punim pogonom i kad je riječ o Zastupničkom domu i o Domu naroda - Tufekčićeve su riječi, javlja Fena.

On je u ovoj prilici odgovarao na novinarsko pitanje što je sa sjednicama Doma naroda (kada se mogu očekivati) i može li se aktualna situacija u Federaciji BiH nazvati parlamentarnom krizom.

- Ne možemo reći da nemamo parlamentarnu krizu kad je imamo, kad znamo da trenutno ne funkcionira ni Zastupnički ni Dom naroda - odgovorio je između ostalog Tufekčić, optimistično najavljujući skoro rješavanje problema. 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok