U dane vikenda je održana savezna potražna vježba GSSuBiH u Međugorju na kojoj su sudjelovale članice Saveza: HGSS Čitluk kao domaćin, GSS Jablanica, GSS HBŽ, GSS Grude, HGSS Mostar, HGSS Dubrovnik-ispostava Neretva, FUCZ Sarajevo.

Vježbu su posjetili i predstavnici Civilne zaštite HNŽ, i CZ. Čitluk.

U programu vježbe koja je trajala dva dana radila su se predavanja na temu potrage, radilo se i vježbalo sa GPS uređajima te je napravljena i simulacija stvarne akcije traganja na kojoj su uvježbavane taktike traženja.

U subotu, 01.07. uvečer Upravni odbor Saveza je održao sjednicu a odmah nakon toga je i zasjedala četvrta po redu Skupština Saveza . Usvajane su izmjene Statuta, pravilnici i poslovnici, a nakon uspješnog i plodnog rada, kako na terenu, tako i u učionici, priređena je prigodna večera i zabava za preko 50 prisutnih spašavatelja.

U nedjelju je vježba prekinuta zbog spasilačke intervencije u selu Greda kod Ljubuškog, ali se odmah po povratku nastavilo sa radom do kasnih popodnevnih sati.

GSS Hercegbosanske županije je sudjelovao na saveznoj potražnoj vježbi sa 8 spašavatelja, potražnim timom sa psom, te bespilotnom letjelicom dron.

>>> Ultra brza akcija spašavanja kod Ljubuškog

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com

Najnovije BiH