Nakon što je IDDEEA pokrenula natječaj za nabavku knjižica za putovnice, uložena je žalba, zbog čega bi izdavanje putovnica, nakon 21. ožujka 2018. mogla biti ugroženo.

Natječaj je poništen nakon što je zainteresirani subjekt uložio žalbu na natječajnu dokumentaciju u postupku javne nabavke knjižica za putovnice, piše Radiosarajevo.ba.

"Agencija za identifikacijska dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) je kao ugovorno tijelo i prvostupanjski organ razmatralo izjavljenu žalbu na natječajnu dokumentaciju, te je u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH svojim rješenjem poduzela činjenje u cilju nastavka postupka nabavke (uzeti su u obzir žalbeni navodi koje je IDDEEA smatrala osnovanim).

Ne prejudicirajući postupke zainteresiranih ponuđača (ulaganje žalbi u svakoj fazi postupka) ili odluke drugostepenog organa u žalbenom postupku (Ured za razmatranje žalbi BiH), IDDEEA će u narednom razdoblju preuzeti sve aktivnosti u skladu s važećim propisima s ciljem nastavka procesa izdavanja putnih isprava i nakon 21. ožujka 2018.", kazali su iz IDDEEA-e za Radiosarajevo.ba.

Podsjećamo, to je još jedan natječaj za nabavku knjižica za putovnice, jer su prethodno još dva zainteresirana subjekta uložila žalbu.

Podsjetimo i to da je nakon brojnih problema s isporukom putovnica u BiH, IDDEEA raspisala početkom lipnja natječaj za nabavku knjižica za putovnice u trajanju od četiri godine.

Ugovor koji je IDDEEA potpisala na 12 mjeseci dogovoren je u pregovaračkom postupku, koji je 20. veljače počeo pozivom za dostavljanje zahtjeva za učešće u nabavci knjižica za putovnice, a na kojem su sudjelovale tvrtke Gemalto iz Francuske, UAB Garsu pasaulis iz Litvanije i Mühlbauer d.o.o iz Banje Luke.

Ugovor je potpisan na 12 mjeseci, a vrijednost za navedenu količinu knjižica za putovnice iznosi 10.997.415,00 KM s PDV-om, s tim da će dobavljaču biti plaćena samo količina putovnica koja bude izrađena, što ovisi od broja podnesenih zahtjeva kod nadležnih organa.

Time je riješena višemjesečna neizvjesnost oko osiguravanja knjižica za putovnice za građane Bosne i Hercegovine i osiguran nastavak kontinuiteta izdavanja putovnica nakon isteka trogodišnjeg okvirnog sporazuma s dobavljačem, no problemi su se nastavili zbog tehničkih problema, odnosno nedostatka papira za putovnice.

S obzirom na to da je poništen i novi natječaj te nekoliko prethodnih, neizvjesno je hoće li građani BiH ostati bez putovnica nakon 21. ožujka 2018. godine.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok