Prema istraživanju koje je sprovedeno u okviru projekta "Stanje nacije" Centra civilnih inicijativa, danas je u Sarajevu u postotcima predstavljeno zadovoljstvo, odnosno nezadovoljstvo građana BiH stanjem u državi.

Prema rezultatima ispitivanja javnog mnijenja lako se može doći do zaključka da građani smatraju da ove godine imaju lošiji život nego prošle 2016. godine. Prenosi N1.

Na pitanje "Je li ove godina moja obitelj manje zadužena nego prošle?", 53 posto građana je odgovorilo da je zaduženo više nego prošle godine, trećina građana jednako kao i prošle, a 16 posto je manje zaduženo nego prošle godine.

Više od polovine, točnije 55 posto građana smatra da ove godine živi lošije nego prošle, trećina smatra da živi isto, a 11 posto živi bolje nego prošle.

Na pitanje "Koliko se građani osjećaju sigurnije u odnosu na prošlu godinu?", 53 posto građana se osjeća manje sigurnim ove nego prošle godine.

Najveća razlika je u stavu da su primanje i plaća odnosno mirovina nedovoljni za normalan život. Čak 60% građana smatra da živi nenormalnim životom, a samo 6% građana se slaže sa izjavom da žive normalno od svojih primanja.

60 posto građana BiH smatra da je danas teže pronaći posao nego prošle godine, dok 33% građana da je jednako, a 6 posto da je lakše ove godine pronaći posao za razliku od prošle.

Na pitanje kakvo je povjerenje građana u vlade u pogledu zaduživanje - 65% građana smatra da se vlade ne zadužuju odgovorno, a 4 posto smatra da je zaduženje.

Velika većina, čak 68 posto građana BiH, smatra da nije prihvatljivo da plaće u realnom sektoru budu znantno manje od plaća u javnom sektoru.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije BiH