Izgleda da će ovu zemlju uništiti prevelika ljubav, poručio je izaslanik u Domu naroda Parlamenta BiH i predsjednik HSS-a, Mario Karamatić komentirajući za N1 političku krizu iz koje država ne pronalazi put posljednjih mjeseci.

Prvi čovjek HSS-a kazao je da je godina na izmaku vjerojatno godina s najviše međunarodnih kriza u kojima su sudjelovli bh. političari.

”Ovo je možda godina u kojoj je proizvedeno najviše međunarodnih skandala, nama vanjski neprijatelj ne treba. Ovo je prešlo sve granice. Zašto? Zbog dnevnog politikanstva. To su stvari koji su u diplomatskim krugovima nanijele veliku štetu. Ako smo imali nekog rejtinga i nekih simpatija, mislim da smo to u dobroj mjeri izgubili isključivo u svrhu prikupljanja bodova uoči izbora”, rekao je on.

Na pitanje je li on skupljao političke bodove na taj način, Karamatić je kazao da nije.

”Ne, apsolutno ne. Isključivo u ime hrvatskog naroda govorim u Parlamentu i javnosti. Kad sam predstavljao BiH, uvijek sam govorio usuglašene stavove ili sam šutio”, dodao je Karamatić.

Pojasnio je svoju izjavu o ”kraju BiH”.

”Ja sam rekao ukoliko se bošnjački narod usudi još jednom nametnuti Hrvatima predstavnika, to će biti kraj BiH. Javnost to vjerojatno ne zna, bila je formirana jedna ad hoc komisija koja je odlučivala o imenovanju policijskih struktura. Tu sam digao ogromnu galamu jer je samo jedan Bošnjak imenovan. Ako tražim jednakost za hrvatski narod, tražim je i za ostale. Kraj BiH ubrzano izazivaju najviše oni koji se kunu u nju. Govorim o Stranci demokratske akcije. Sve velike krize koje su generirane, generirane su i iz SAD. Izgleda će ovu zemlju ubiti prevelika ljubav”, poručio je Karamatić.

”Hrvati su najzainteresiraniji da ostala dva naroda uđu u EU. Međutim, oni to ne žele ili neće. Taj put se namjerno opstruira”, dodaje Karamatić.

Govoreći o presudi šestorici dužnosnika HR HB Karamatić je kazao kako je presuda naručena i plaćena.

- Presuda je naručena i plaćena. Naručili su je lobisti. To je plaćena presuda. Taj sud je nepravedan od samog svog ustroja'', zaključio je za N1 izaslanik u Domu naroda Parlamenta BiH i predsjednik HSS-a, Mario Karamatić.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije BiH