U Upravi za neizravno oporezivanje (UNO) BiH u Banjoj Luci danas je održan zajednički sastanak predstavnika UNO i entitetskih inspektorata na kojem se raspravljalo o početku primjene Izmjena i dopuna Zakona o trošarinama u BiH.

Poseban naglasak na zajedničkom sastanku dat je na buduće kontrole popisa zaliha nafte i naftnih derivata, a posebno plina kao novog trošarinskog proizvoda, priopćeno je iz UNO.

Svi porezni obveznici koji se bave prometom nafte, naftnih derivata i plina, moraju izvršiti popis zaliha na dan 1. veljače 2018. godine prije početka prometovanja.

Popisne liste, koje će dostavljati u roku od sedam dana nadležnom regionalnom centru UNO, obveznici će već sutra moći preuzeti na web stranici Uprave.

S ciljem sprečavanja bilo kakvih malverzacija vezano za početak primjene Izmjena i dopuna Zakona o trošarinama u BiH, danas je dogovorena razmjena podataka između UNO i entitetskih inspektorata o stanju zaliha, kao i budući plan svih posebnih i zajedničkih aktivnosti na terenu.

Uprava će do kraja ovog tjedna također na svojoj web stranici dati i detaljnu uputu, kako za popis zaliha, tako i za uvoz plina nakon početka primjene Izmjena i dopuna Zakona o trošarinama u BiH.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije BiH