Banjolučanin B. A. (43) osuđen je u banjolučkom Okružnom sudu na šest godina zatvora zbog spolnog nasilja nad djetetom, priopćeno je iz ove pravosudne institucije.

Neslužbeno doznajemo je B. A. zlostavljao jedanaestogodišnju kćerku svog brata.

Iz Suda su, ne navodeći detalje, priopćili da je osuđenom B. A. u kaznu uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru od 23. lipnja do 6. rujna prošle godine.

Osim zatvorske kazne B. A. je zabranjeno da prilazi i komunicira sa žrtvom u trajanju od tri godine nakon pravomoćnosti presude. Vrijeme koje provede u zatvoru neće biti uračunato u trajanje ove mjere.

Suđenje je zbog zaštite žrtve i osjetljivosti slučaja bilo zatvoreno za javnost tako da nisu priopćeni detalji presude.

Prema neslužbenim informacijama B. A. je rođaku zlostavljao u njenoj kući u koju je često navraćao jer i sam živi u blizini.

- Osumnjičeni je iskorištavao trenutke kada su roditelji žrtve bili odsutni, pa je navraćao do kuće kada je djevojčica bila sama. Zatim ju je u tajnosti zlostavljao, pojasnio je izvor iz policije.

Prema neslužbenim informacijama iz istrage utvrđeno je da nije bilo obljube, već da je stric djevojčicu ljubio i prstima dodirivao po intimnim dijelovima tijela.

Ovaj slučaj otkriven je u lipnju prošle godine kada se zlostavljana djevojčica požalila nastavnici u Osnovnoj školi koju pohađa.

- Nakon što se žrtva povjerila jednoj od nastavnica da je stric zlostavlja odmah su alarmirane sve nadležne službe. Pokrenuta je istraga i uz pomoć socijalnih radnika, psihologa i drugih stručnih osoba žrtva je ispričala kroz kakav pakao je prolazila. Nakon što je prikupljeno dovoljno dokaza B. A. je uhićen. On je tijekom istrage čak i priznao djelo pa je protiv njega i pokrenut postupak, a on je tada pritvoren i u pritvoru je bio više od dva mjeseca, kazao je izvor blizak istrazi.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok