Ustavnopravno povjerenstvo Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH podržalo je na prekjučer okončanom nastavku 57. sjednice zaključak Skupštine Sarajevske županije da BiH dobije državnu himnu s melodijom i tekstom.

Zaključeno je da ovakav stav Povjerenstva bude proslijeđen Kolegiju Zastupničkog doma PS BiH na daljnje postupanje.

Inače, 10. veljače 1998. usvojena je nova himna BiH “Intermezzo”. Njome je zamijenjena dotadašnja himna “Jedna si jedina” zbog isključivanja Srba i Hrvata u tekstu. Tako je BiH, odlukom tadašnjeg visokog predstavnika Carlosa Westendorpa, dobila novu himnu bez ikakvog teksta.

Usvojenu glazbenu podlogu skladao je Banjolučanin Dušan Šestić. Iako se u međuvremenu pokušavalo dodati i tekst, taj prijedlog nije prihvaćen u Parlamentu. Osim toga, primljena je k znanju žalba koju je Mirko Đorđić uputio Instituciji ombudsmana za ljudska prava BiH i zaključeno je da se uputi Kolegiju Doma na daljnje postupanje.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije BiH