Federani premijer Fadil Novalić, referirajući se danas na pres-konferenciji na aranžman s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), kazao je da su ispunjenjem prethodnih mjera u Bosni i Hercegovini, otvorena vrata za narednu tranšu novca od te financijske institucije.

Premijer se u ovoj prilici osvrnuo i na probleme u funkcioniranju Razvojne banke FBiH te izjavio da za sjednicu Skupštine banke, koju on može sazvati odmah, in-put materijal treba da dostavi Nadzorni odbor. Određeno je da financijska policija uđe u Razvojnu banku, rekao je također federalni premijer.

Kada je riječ o sjednicama Vlade, u ovog tjedna ih neće biti jer se Vlada preseljava na drugu lokaciju u Sarajevu, ali već od idućeg tjedna, rad će biti nastavljen uobičajenim tempom.

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine je na ovoj pres-konferenciji najviše govorio o njegovom prekidu sjednice Vlade 8. veljače kod točke dnevnog reda u čijem je tijeku trebalo razmatrati poništenje konkursa za imenovanje direktora Porezne uprave FBiH.

Novalić se na prekid sjednice baš u tom trenutku odlučio jer je, tvrdi, želio da zaštiti javnost, zakonitost i transparentnost, na šta ga obavezuje Poslovnik o radu Vlade. Ističe da je ta točka uvrštena na prijedlog dopremijerke i ministrice financija Jelke Milićević i da je odluka o poništenju konkursne procedure predložena „minut uoči sjednice“.

Budući da se u prethodno provedenoj konkursnoj proceduri, kao jedini uspješan kandidat za direktora Porezne uprave pokazao aktualni vršitelj dužnosti Šerif Isović, nakon ovakvog slijeda događaja u Vladi 8. veljače, on (Isović) se obratio sudu tražeći privremenu mjeru. Sve do očitovanja suda, premijer Novalić neće, rekao je, kandidirati ovo pitanje ponovno na dnevni red.

Upitan za mišljenje kome i zašto nije u interesu da Isović bude imenovan za direktora, odgovorio je: „Onaj kome ne odgovara profesionalni rad“.

Novalić napominje da u vrijeme aktualnog Isovićevog mandata, impresivne brojke govore o boljim učincima Porezne uprave. (Fena)

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije BiH