Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Damir Ljubić rekao je “Glasu Srpske” da ne namjerava odstupiti s pozicije ministra i pored zahtjeva lidera HDZ-a 1990 Martina Raguža.

Raguž je jučer poslije sjednice Predsjedništva ove stranke uputio poziv Ljubiću i drugim doskorašnjim kadrovima ove stranke da daju ostavke na pozicije na koje su imenovani.

- Raguž i oni oko njega odstupili su od misije i od ideje ove stranke. Prekršio je i Statut i HDZ 1990 se pretvorio u praznu ljušturu. Stranku su napustili uglavnom svi ugledni članovi – istaknuo je Ljubić. Dodao je da je “Raguž pokazao da je spreman sve učiniti zarad svoje pozicije”.

- Već se priča da je spreman da se kandidira za poziciju hrvatskog člana Predsjedništva BiH – rekao je Ljubić, koji je kao jedan od članova Predsjedništva HDZ-a 1990 prošlog tjedna napustio ovu stranku. Kaže da je to učinio zbog činjenice što su protiv njega “Raguž i njegovi puleni poput inkvizicije pokrenuli nekakav disciplinski postupak zbog javnih istupa”.

- Pri tome nisu naveli ni kada ni gdje ni šta sam ja to izjavio. Ragužu i njegovim poslušnicima ne trebaju ljudi koji misle svojom glavom – rekao je Ljubić i dodao da potezi Raguža vode gašenju stranke.

Raguž je kazao da je od Ljubića očekivao da će odstupiti sa pozicije ministra jer “ta pozicija ne pripada njemu nego stranci”. Na pitanje kako će stranka postupiti zbog činjenice da Ljubić ne namjerava otići, Raguž je kazao da će se stranka izjasniti i vidjeti šta dalje.

- To je Ljubićev stav. U krajnjoj liniji nećemo podržavati parlamentarnu većinu – rekao je Raguž.

Doskorašnji glasnogovornik ove stranke Veso Vegar, koji je također napustio HDZ 1990, kazao je da stranku napuštaju cijeli županijski i gradski odbori stranke poput odbora iz Sarajeva, Bihaća…

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok