Policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u suradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Istočno Sarajevo lišili su slobode dva lica inicijala S.D. (1973) iz Sarajeva i A.K. (1979), iz Livna, koji je nastanjen u Sarajevu.

Uhićeni su zbog postojanja osnova sumnje da su kao dio grupe sudjelovali u izvršenju kaznenog djela „Teško ubojstvo“ iz člana 125. stav 2.KZ RS na štetu lica inicijala S.M. (1979) 31.05.2018. godine u Istočnom Novom Sarajevu.

Navodi se u priopćenju MUP-a RS.

***

Policija je lišila slobode Savu Divčića i Admira Kalendera zbog sumnje za ubojstvo Siniše Miličevića zvanog 'Tigar' koje je počinjeno u četvrtak, 31. svibnja, u Istočnom Sarajevu, neslužbeno se doznaje iz izvora bliskih policiji. Piše Dnevni list.

Dvojica uhićenih privedeni su na krim obradu, a nakon koje će biti predani u daljnju nadležnost Okružnog javnog tužiteljstva.

Siniša Miličević zvani Tigar ubijen je u četvrtak navečer u naselju Dobrinja u Istočnom Sarajevu naočigled mnogih susjeda, a ubojica mu je, kako su ispričali, nekoliko hitaca ispalio u leđa.

Sve se dogodilo oko 22.40 sati ispred zgrade u kojoj je Miličević stanovao u naselju Dobrinja 1, nedaleko od autobusne stanice u Istočnom Sarajevu.

Kako su ispričali susjedi, osumnjičeni je nosio crvenu duksericu sa kapuljačom i sačekao je Miličevića na ćošku zgrade.

- Čulo se četiri do šest pucnjeva. Bio sam nekih stotinjak metara dalje, ali nisam mogao vidjeti što se točno dogodilo. Znam samo da ga je ubojica upucao u leđa, a pričaju da je potom pobjegao kroz prolaz između zgrada,  kazao je jedan od susjeda, koji nije želio da mu se otkriva identitet.

Prema njegovim riječima, Miličević je bio pri svijesti, te je odmah prevezen u bolnicu gdje je nedugo potom i preminuo.

Prema neslužbenim informacijama, ubijeni Miličević je vlasnik ugostiteljskog objekta Rodeo, a kako su susjedi ispričali, zajedno sa bratom je imao i jednu firmu.

Kako je potvrđeno iz bolnice Kasindol, Miličević je privatnim vozilom dovezen u 22.45 sati i primljen je sa teškim ozljedama, ali je bio svjestan. Prema riječima Dalibora Boškovića, glasnogovornika bolnice Kasindol, odmah se po prijemu moglo zaključiti da je ozljede zadobio vatrenim oružjem.

- Imao je ozljede sa desne strane grudnog koša i abdomena. Odmah se pristupilo dijagnostici, urađena je drenaža, ali je pacijent gubio mnogo krvi. Petnaestak minuta nakon prijema, prebačen je u operacijsku dvoranu, jer se posumnjalo da ima ozljede unutarnjih organa i krvnih sudova u abdomenu. U međuvremenu se ustanovilo da ima i ozljede jetre. Nakon sat intervencije, on je zbog gubitka krvi preminuo. Krv je sve vrijeme nadoknađivana, a dežurni anesteziolog je pokušavao reanimaciju, ali nažalost to nije imalo rezultata, kazao je Bošković.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok