Svi svjetski mediji ovih dana bruje o situaciji u Srbiji i BiH i najgoroj elementarnoj nepogodi u posljednjih 120 godina. Na CNN-u je gostovao predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

- Bez međunarodne pomoći teško ćemo se oporaviti, jer se procijenjene štete od ove katastrofe izražavaju u milijardama eura. Sada su brojna klizišta, a gradovi i sela su doslovce zbrisani s lica zemlje. Odmah će nam trebati nekoliko stotina milijuna eura, jer se planiramo pobrinuti za sve ljude koji su ostali bez svojih domova - kazao je Izetbegović.

Također, predsjedavajući je istaknuo kako građani jedni drugima pomažu bez obzira na političke probleme i međunacionalne podjele.Na pitanje Amanpour da li se u ovim trenucima u regiji i u BiH uspijevaju prevazići politički problemi. - Svi pomažu jedne druge, pogotovo obični ljudi. Hrvati su u svoje domove primili pojedine Bošnjake koji su ostali bez domova. Slično se događa i sa Srbima koji su također pobjegli iz domova, a ugostili su ih Bošnjaci. Naši susjedi Hrvati, zatim Slovenci, Makedonci zovu i nude pomoć. Turci su, također, puno pomogli. U ovim trenucima ne razmišljamo o stvarima koje nas dijele. Generalno, proces pomirenja je na putu. Ne mogu se usporediti odnosi između običnih ljudi sa onima prije 20 godina. Mi ovdje možemo živjeti zajedno i zajedno funkcionirati - kazao je Izetbegović.

Večernji

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok