Nakon nezapamćenog zločina koji je potresao Bosnu i Hercegovinu te cijelu regiju, osumnjičeni za trostruko ubojstvo se brani šutnjom.

Narcis Mekić se sumnjiči da je najprije u bugojanskom naselju Jaklić III ubio i opljačkao staricu Ankicu Krstanović (75) te da se nakon toga, zbog svađe oko plijena, reijšio svojih prijatelja i suučesnika u pljačkaškom pohodu, Denisa Seferovića (24) i Muhameda Meškina (23).

Izvor blizak istrazi otkrio je za avaz.ba da su policajci na deponiju u blizini mjesta zločina pronašli krvavu odjeću privedenog Mekića. Istražitelji misle da će ovaj trag, u izostanku priznanja, biti ključan za dokazivanje njegovih zločina.

Prema dosadašnjim rezultatima istrage, nakon zabave u Meškinovoj kući, mladići su ostali bez alkohola i droge, a Mekić je, navodno, predložio da opljačkaju staricu, znajući da je sama i bespomoćna te da ima novca. Mekić, Seferović i Keškin provalili su nakon pijanke i drogiranja u kuću nesretne žene, gdje su je prvo tukli da bi im kazala gdje drži novac, a potom joj je Mekić nanio i povrede nožem. Vanjskim pregledom tijela ubijene primijećene su strahovite povrede glave, kao i krvni podljevi po cijelom tijelu. 

Nakon pljačke i ubojstva trojac je krenuo u Meškinovu kuću, a usput su kupili još alkohola i narkotika. U međuvremenu je Mekić bacio nož. U kući su nastavili sa zabavom dok u jednom momentu nije došlo do svađe zbog podjele plijena.  

Mekić je potegao drugi nož te je napao Meškina i Seferovića. Za sada nije utvrđeno koliko im je rana nanio. Potom je zapalio kuću i pobjegao. Kako saznajemo, istražitelji sumnjaju da je Seferović tokom požara još bio živ te da je njegova smrt nastupila od trovanja dimom.

Avazov izvor kaže da je policija pronašla oba noža s tragovima krvi, a kod privedenog Mekića, koji se tereti za tri ubistva i pljačku, pronađen je i novac.

Uhićeni Mekić jučer je priveden pred dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva u Novom Travniku, koji je predložio da mu se odredi jednomjesečni pritvor.  

Susjedi su novinarima ispričali da su tri mladića prije kobne noći bili nerazdvojni i da su često tulumarili u kući koju je Mekiću ostavio djed. Za ubijenu žanu kažu da je ostala udovica tijekom rata i da joj kćerke žive u Zagrebu. Naveli su da je bila krasna osoba i da im nije jasno kako je nekome moglo pasti napamet da jooj učini nešto nažao.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok