Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je grupa "Pravda za Davida", praveći nerede po Banjoj Luci, zlouporabila prosvjed koji su im državni organi odobrili 30. prosinca, a da su sada nestali oni koji bi trebali zbog toga snositi određene posljedice.

"Neki od njih su organizirali tajne sastanke, za koje smo tek saznali od njihovih sudionika, na kojima su planirali kako da se zauzmu institucije Republike Srpske i da, po njihovoj terminologiji, izvrše državni udar i pokušaju preuzeti vlast", rekao je Dodik za "Alo".

Prema Dodikovim riječima, oni su nakon 30. prosinca bili suočeni s odlučnim odgovorom državnih institucija koje nisu dozvolile da to prođe bez reakcija, pa su pobjegli, kao što je i Davor Dragičević, što pokazuje da on bježi od toga da je prekršio zakon.

Dodik je naglasio da je usprkos tome situacija u Banjoj Luci mirna i stabilna.

On je ukazao da je zbog navedenih događaja Banja Luka pretrpjela ogromnu štetu, jer se mnogo pojedinaca, ugostitelja, taksista, udruženja pripremalo za Novu godinu i u to uložilo mnogo napora.

"Banja Luka je regionalno prepoznato mjesto za dobru zabavu u vrijeme praznika, ali sve je to srušeno, onemogućeni su koncerti velikih pjevača naše glazbene scene, uništena je dječija Nova godina. Zbog svega su sada na sebe navukli gnijev građana Banje Luke. Jedno je istina i pravda i nema tko to ne podržava, ali slučaj 'Davida Dragičevića' jedino mogu riješiti organi tužiteljstva i suda i nitko drugi. Ne može ulica uzimati pravdu u svoje ruke, na što bi to ličilo?", rekao je Dodik.

Dodik smatra da je tužiteljstvo glavni krivac nečinjenja i stvaranja lažne predstave u slučaju "Davida Dragičevića", prenosi Srna.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok