Obzirom na informacije da postoji sumnja na prisutnost afričke svinjske kuge u Republici Srbiji, Ured za veterinarstvo BiH je izdao Uputu o privremenoj zabrani uvoza određenih pošiljki radi sprečavanja unosa u Bosnu i Hercegovinu afričke svinjske kuge iz Republike Srbije.

- Zabranjuje se uvoz domaćih i divljih svinja, mesa domaćih i divljih svinja, kao i proizvoda porijeklom od domaćih i divljih svinja koji nisu bili obrađeni na način da je sa sigurnošću uništen virus afričke svinjske kuge, priopćeno je iz Ureda za veterinarstvo BiH.

Ova Uputa će biti na snazi sve do dobivanja službene informacije od nadležnih tijela Republike Srbije o prestanku sumnje na pojavu afričke svinjske kuge.

Kako su ranije upozoravali stručnjaci, afrička kuga svinja je posebno opasna jer za nju ne postoji cjepivo, te bi u slučaju njene pojave na farmama domaćih svinja te svinje morale biti ubijene jer je u pitanju virusno oboljenje.

Pojava ove bolesti bi mogla izazvati i štetu koja bi bila opasna po cjelokupnu ekonomiju jedne zemlje.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com