Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da SDS i PDP ovih dana vode kampanju protiv svega čega nema, te da su prvo pokušali uzbuniti javnost o vježbi NATO-a, koja nije održana i neće ni biti, a potom i o poskupljenju struje za domaćinstva kojeg nema.

"Na Manjači nema NATO vježbe, nema NATO naoružanja i nema oružja s osiromašenim oranijemm. Na Manjači se održava vježba Oružanih snaga BiH, koje ocjenjuju također ocjenjivači Oružanih snaga BiH. Ni među ocjenjivačima nije bilo pripadnika NATO-a", naglasio je Dodik, prenosi N1.

On je poručio da neće biti održana NATO vježba na Manjači uz upotrebu oružja s osiromašenim uranijem, za koju se svojevremno zalagao bivši član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

"To se neće dogoditi dok sam ja u Predsjedništvu, a svi koji žele znati istinu znaju da je ta vježba otkazana zahvaljujući našem protivljenju. Zašto se SDS i PDP priviđa NATO pitanje je za psihologiju, a vjerojatno osjećaju krivnju i dug prema onima kojima su svojevremeno obećali da će takva vježba biti održana na Manjači", kaže Dodik.

On je istaknuo da bi za građane Republike Srpske bilo korisnije da se SDS i PDP konstruktivno uključe u pitanja koja su na dnevnom redu, a ne da, kako kaže, javni prostor opterećuju izmišljenim problemima i događajima kojih nema.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok