Poseban naglasak na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva HDZ BiH stavljen je na pokušaju centralizacije svih nadležnosti županija, na federalnu razinu, u svim oblastima, počevši od socijalne skrbi, obrazovanja, kulture, gospodarstva, zdravstva, prostornog uređenja, sigurnosti, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

-Donesen je jasan stav, nastojati spriječiti narušavanje i iskoristiti sve ovlasti i na razini županija, i BiH, te ne dopustiti oduzimanje prava županijama. Ono što se bude moralo riješiti ustavnim tužbama, tako će se i rješiti. Ako netko bude narušavao ustavne odredbe, za to treba i odgovarati, posebno sada u prijelaznom razdoblju, to je ozbiljan proces, a na ovaj način bi se samo narušili odnosi u BiH, zakljičilo je Predsjedništvo HDZ BiH.

Vrhi HDZ BiH raspravljao je i o temema koje su bile predmet rada Političke akademije (PA) HDZ BiH u poslijednjih godinu dana. Na sjednici je urađen presjek svih Okruglih stolova u organizaciji PA HDZ BiH, koji se tiču, socijalne skrbi, obrazovanja, kulture, gospodarstva, zdravstva, prostornog uređenja, gdje su analizirani provedeni zaključci, i oni, koji nisu iz bilo kakvih razloga provedeni.

U idućem razdoblju PA HDZ BiH organizirat će se još jedan Okrugli stol iz oblasti socijalne skrbi. Princip rada ostaje isti, jer se pokazao dobrim, i Predsjedništvo je zadovoljno urađenim aktivnostima. Teme koje su obrađivane preko Okruglih stolova, dosta su osjetljive, tako će se nastaviti u budućnosti, nositelj ovakvih skupova i dalje će biti Politička akademija HDZ BiH.

Na sjednici se razgovaralo i o izbornim aktivnostima, dogovarale su se aktivnosti do kraja srpnja, i planirale buduće aktivnosti u kolovozu i rujnu.

Dogovorene su protokolarne aktivnosti, i u izbornoj kampanji od 12. rujna do 12. listopada, kao i aktivnosti do početka kampanje.

Dogovorena su i važniji datumi, kao klauzura stranke, te programska konvencija Mladeži koja je predviđena za 30. kolovoza u Vitezu, i mnogi drugi datumi koji su važni i za stranku obvezujući. Dogovoreni su ključni detalji oko marketinga kampanje, kao i vizualizacija kampanje.

HMS

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok