Inspektori Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH započet će 18. veljače pojačane kontrole aktivnosti obveznika koji se bave proizvodnjom kruha, svježih peciva i kolača, te ostalih srodnih proizvoda.

- Djelatnost pekarske proizvodnje ima svoje specifičnosti, a UNO je prepoznao pojavu stalnog širenja i njene rasprostranjenosti, čime se povećava i mogućnost neevidentiranja obračuna proizvodnje, što sve dovodi i do neprikazivanja stvarne realizacije – tvrde u priopćenju.

Shodno tome, obavještavaju porezne obveznike koji imaju prijavljenu šifru djelatnosti proizvodnja kruha, svježih peciva i kolača i proizvodnje ostalih prehrambenih proizvoda, da će kontrolne aktivnosti započeti 18. veljače i provodit će se sa većim ili manjim intenzitetom do kraja travnja 2020. godine.

Kako bi porezni obveznici izbjegli naknadno utvrđivanje poreznih obveza, a samim time i dobivanje prekršajnih naloga i kazni, pozivaju ih da još jednom pregledaju svoje knjigovodstvene evidencije.

Ukoliko uoče eventualne pogreške ili nevedentiranu proizvodnju i promet, trebaju UNO dostaviti izmjenjene PDV prijave, prije dolaska poreznih inspektora. (Fena)

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com