Izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) i Stranke demokratske akcije (SDA) sastati će se danas u Mostaru.

Stranačka izaslanstva predvodit će predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Sastanak će se održati u Domu HDZ-a BiH u Mostaru s početkom u 13 sati,, najavili su iz HDZ-a BiH.

Podsjetimo, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je prije par dana najavljujući sastanak sa SDA kako će se razgovarati o izborima u Mostaru i Izbornom zakonu.

- Prvi dio sastanka je u vezi Mostara, kada će biti prisutni ljudi iz Mostara iz HDZ i SDA, drugi u vezi Izbornog zakona u cjelini i svemu ostalom - najavio je Čović.

Čović je, s obzirom da se i ranije pregovaralo između ove dvije stranke, kazao kako je ovo vjerojatno kraj razgovora o Mostaru.

- Početak nije, a da je kraj, vjerojatno jeste. U srijedu ako se dogovorimo, ili prepoznamo dogovor o paketu Izbornog zakona koji će riješiti pitanje konstitutivnosti i legitimnosti, naravno i Mostara, u svim presudama, onda ima smisla još 15-20 ili mjesec dana raditi. Procijenit ćemo u srijedu ima li od toga nešto ili ne, želju da dogovaramo i onda ćemo znati je li kraj, nastavljamo li razgovarati. To ćete znati već u srijedu, ili razgovaramo ili smo ušli u neku drugu fazu - kazao je Čović tada.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok