”Prilikom jučerašnje posjete Maglaju obišao sam tri obitelji Obralić, Mejdžić i Šahman, kojima ću iz osobnih sredstava pomoći da saniraju svoje domove, koji su stradali za vrijeme svibanjskih poplava”, rekao je u izjavi za Agenciju Fena predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović te je istaknuo da su u Maglaju glavni problem stanovi.

”Što se tiče infrastrukture državnih institucija to je pokriveno 90 posto određenim donacijama, ali ima 1.500 stanova koje su pogođene poplavama i klizištima, gdje još nemamo izvjesne donatore”, rekao je Izetbegović.

Ovom prilikom, naglasio je da je zamolio načelnika Maglaja Mehmeda Mustabašića da sljedećeg tjedna dođe u njegov ured u Sarajevu kako bi se fokusirali na rješavanje stambenih pitanja ugroženog stanovništva u Maglaju.

”Sada sam osobno obećao pomoć za tri stana. To ću svojim sredstvima pokušati u nekoj mjeri pomoći ljudima da barem zatvore prostorije stanova kako bi se zimi mogli grijati i da imaju osnovni namještaj”, istaknuo je Izetbegović.

Izetbegović, koji je posjetio prostorije sportske dvorane i osnovnu školu te rekao kako se dvorana se mora napraviti do jeseni, u Maglaju je boravio s ministrom obrane BiH Zekerijahom Osmićem.

Gotovo 2.000 stanovnika Maglaja ne živi u vlastitim domovima. Na javnim ustanova i stambenim objektima je oko 70 milijuna KM štete, a u privatnom sektoru (mala i srednja poduzeća) imaju oko 30 milijuna KM štete, dok je i u firmi Natron od 20 do 30 milijuna KM štete.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok