Premijer Federacije BiH Fadil Novalić pozdravio je informaciju koju je objavila Porezna uprava FBiH o porastu broja zaposlenih u Federaciji u proteklim danima.

-Imamo činjenicu kako je u proteklih nekoliko dana ne samo zaustavljen gubitak radnih mjesta, vnego ć je došlo čak i do porasta. Imali smo 507.607 zaposlenih, a za samo nekoliko dana taj broj je narastao za 130 novih radnih mjesta. Taj porast je minimalan, ali smo ipak uspjeli preokrenuti trend. Usporedbe radi, za samo nekoliko dana na početku travnja bili smo izgubili 10 tisuća radnih mjesta. Očekujem u idućem razdoblju da trend rasta zaposlenosti bude snažniji. Podržavamo više od 300 tisuća radnika, motiviramo poslodavce da čuvaju radnike, imamo efikasne mjere, kazao je Novalić.

Dodaje kako je Federacija od početka pandemije izgubila 5% radnih mjesta, ali smo sačuvali 95%, što svakako predstavlja ključni podatak.

-Uvjereni smo da u dogledno vrijeme možemo nadoknaditi svu ekonomsku štetu, pa čak i na kraju ostvariti rast. Kada uporedite broj izgubljenih radnih mjesta u Federaciji i entitetu RS vidjet ćete kako je riječ o istoj stopi. Mi imamo dva puta više izgubljenih radnih mjesta, ali imamo i dva puta više ukupno zaposlenih. Također, FBiH je već usvojila rebalans, antikorona zakon i evo već imamo I pozitivne trendove. Nadam se da će i RS imati u idućem razdoblju ponovno rast zaposlenih, poručio je federalni premijer.

Napominje kako je danas objavljena i ekonomska procjena Europske banke za obnovu i razvoj, koja kaže kako ćemo imati ove godine pad BDP-a od 4,5%, ali da ćemo iduće godine imati rast BDP-a od čak 6%, što je više nego dva puta veći rast od onoga koji smo imali prošle godine (2,6%)

-To su stvari koje ohrabruju, ističe premijer Novalić. (Fena)

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com