Govoreći jučer u Rusiji za RTRS, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik upozorio je, kada je riječ o terorizmu kao globalnom problemu, da se ta opasnost u BiH i RS-u provlači kroz pojavu migranata.

Prvo što će učiniti kada se vrati u Banju Luku, istaknuo je za RTRS, da će bez oklijevanja tražiti da se migranti izbace iz BiH.

"Za njih ne možemo praviti politike smještaja. To je neprihvatljivo i Republika Srpska je rekla da to neće dopustiti, jer to nije samo stvar humanitarog karaktera, imajući u vidu da se za vrijeme njihova boravka u lokalnim zajednicama događaju napadi na lokalno stanovništvo, te da i među njima postoje sukobi", pojasnio je Dodik za RTRS te istaknuo kako je najjednostavnije da se vrate tamo odakle su došli.

"Nismo mi zvali te migrante. Taj proces otvorila je Europa iz svog egoizma da što je više moguće pribavi jeftine radne snage za svoju industriju koju razvija", rekao je Dodik danas u Moskvi gdje je, na poziv predsjednika Rusije Vladimira Putina na Crvenom trgu nazočio svečanoj vojnoj paradi u povodu 75 godina od pobjede u Drugom svjetskom ratu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok