Po podacima Porezne uprave Federacije BiH, ukupan broj zaposlenih u Federaciji BiH na dan 13. srpnja 2020. po prebivalištu osiguranika iznosi 517.303.

Od početka pandemije, u Federaciji BiH je na dan 5. svibnja 2020. zabilježen najmanji broj zaposlenih i uznosio je 507.607.

Na dan 13. srpnja 2020. broj zaposlenih veći je za 9.696 u odnosu na 5. svibanj 2020.

Također, broj zaposlenih 13. srpnja veći je za 589 u odnosu na prethodno objavljeni podatak o broju zaposlenih od 10. srpnja kada je iznosio 516.714.

Objavljeni podaci o zaposlenim osobama su kreirani na osnovu obrazaca koji su procesuirani do posljednjeg statusa i proslijeđeni nadležnim vanproračunskim fondovima. Razlika u broju zaposlenih prema prebivalištu i mjestu rada, zasnovana je na proceduri generiranja i vrsti podataka.

- Naime, broj zaposlenih se bazira na prebivalištu zaposlenika (JMBG) bez obzira gdje je osoba zaposlena (u općini prebivališta ili drugoj općini ili u istoj ili drugoj županiji), a broj zaposlenih prema mjestu rada, odnosno prema mjestu poslodavca (JIB-a), generiran je prema broju zaposlenih kod obveznika uplate doprinosa, bez obzira radi li se o punom ili nepunom radnom vremenu, ili gdje zaposlenik ima prebivalište (može biti iz općine gdje je zaposlen, ali može biti iz druge općine ili druge županije), tako da je razlika u broju za onu vrijednost koja odgovara broju osoba koje imaju dva ili više radnih mjesta sa nepunim radnim vremenom - priopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com