Policijski službenici Federalne uprave policije, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije, lišili su slobode osobu iz Vareša inicijala K.Ž. (1971.) koja se sumnjiči za izvršenje kaznenog djela "Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem" iz članka 382. u vezi s člankom 55. Kaznenog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Osumnjičeni je u vremenskom razdoblju od početka 2019. do 17. listopada 2020. godine u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi od strane oštećenog, inače osuđenog na kaznu zatvora od jedne godine zbog prometne nezgode sa smrtnom posljedicom, u više navrata zahtjevao - pribavljao različite novčane iznose (ukupne vrijednosti cca. 15.000 KM) dovodeći istog u zabludu, obećavajući da će mu na ime poznaničko-prijateljskih veza u Sudu, osigurati blažu sankciju, a nakon pravomoćne presude mu je obećavao pogodnost u smislu izdržavanja zatvorske kazne - kućni zatvor uz korištenje elektronske narukvice, priopćeno je iz Federalne uprave policije.

U sklopu navedenih aktivnosti, pripadnici Federalne uprave policije su izvršili lišenje slobode na području Breze nakon što je realizirana primopredaja dijela ugovorenog novca, a nakon čega je na osnovu Naredbe Općinskog suda u Visokom, izvršen pretres p.m.v. i kuće na području Vareša koje koristi osumnjičeni.

Tom prilikom je pronađen novac koji je korišten prilikom izvršenja predmetnog kaznenog djela, te oružje, municija i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u kaznenom postupku.

Osoba lišena slobode je kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te je danas predana na daljnju nadležnost Županijskom tužiteljstvu ZHŽ-a uz Izvješće o počinjenom kaznenom djelu, navodi se u priopćenju FUP-a.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok