Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine osudila je i zatražila istragu prijetnji smrću upućene hrvatskoj eurozastupnici Željani Zovko nakon što je tijekom gostovanja na HRT-u govorila o izmjenama Dejtonskog sporazuma na štetu Hrvata.

Zovko je, gostujući u petak u programu HRT-a 4, ocijenila kako je Dayonski mirovni sporazum prekršen u više navrata na štetu Hrvata, te navela više prijedloga kako bi se osigurala jednakopravnost Hrvata s druga dva naroda u BiH. Nakon toga je na njezinu Youtube kanalu stiglo više prijetnji smrću uz poruke da će "nestati" i da će je '"udaljiti", uz psovke i vulgarne istupe, prenosi Hina.

Udruga žena HDZ-a BiH Katarina Kosača zatražila je od ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH te Agencije za ravnopravnost spolova te zemlje da se izmijeni zakon kojim bi se na učinkovit način sankcionirao svaki oblik govora mržnje.

Udruga je osudila prijetnje eurozastupnici te istaknula kako očekuje od nadležnih institucija pokretanje istrage i utvrđivanje motiva napada, kao i kažnjavanje počinitelja verbalnih napada i prijetnji.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok