Vlada Republike Srpske donijela je jučer odluku o najnižoj plaći u RS za sljedeću godinu koja je utvrđena u iznosu od 520 KM i predstavlja plaću nakon oporezivanja.

Najniža plaća isplaćuje se radniku samo kada je iznos plaće radnika obračunat u skladu sa zakonom, općim aktom ili ugovorom o radu ispod iznosa najniže plaće iz ove odluke, priopćeno je iz Ureda Vlade RS za odnose sa javnošću.

Članom 127. Zakona o radu propisano je da najnižu plaću u Republici Srpskoj utvrđuje Vlada RS-a na prijedlog Ekonomsko-socijalnog vijeća u posljednjem tromjesečju tekuće za sljedeću godinu, podsjeća se u priopćenju.

Ukoliko Ekonomsko-socijalnog vijeće ne utvrdi prijedlog odluke o najnižoj plaći, odluku donosi Vlada Republike Srpske, imajući u vidu kretanje plaća, rast proizvodnje i životnog standarda u RS-u.

Poređenja radi, najniža plaća u Federaciji je 406 KM.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com