Policajci koji su suspendirani zbog premlaćivanja mladića u Mostaru su Armin Vrače i Jusuf Penava, prenosi „Avaz“.

Oni su, kako se vidi na snimci, pretjerano upotrijebili silu nad mladićem koji je, kako je tvrdio prekršio zabranu kretanja. Njihov napad na mladića je snimila nadzorna kamera koja je postavljena na ulazu zgrade, a također su brutalnost policajaca snimili i neki mještani u tom naselju. Snimak su prenijeli svi mediji u regiji.

Herceg oštro osudio postupanje dvojice mostarskih policajaca

Jutros se o ovom slučaju oglasio i MUP Hercegovačko - neretvanske županije

"Ministarstvo unutarnjih poslova HNŽ najoštrije osuđuje brutalni ispad policijskih službenika koji se dogodio dana 10. 4. 2021.godine u 23.05 sati, a za kojeg nema opravdanja. Radi se o klasičnom primjeru prekoračenja ovlasti i policijskog kodeksa, zbog čega se duboko ispričavamo cjelokupnoj javnosti, a posebice mladiću prema kojem se postupalo.

Dvojica policijskih službenika su odmah udaljeni sa dužnosti, pokrenuta je unutarnja istraga u kojoj će se istražiti svi aspekti ovakvog ponašanja, te utvrditi postojanje elemenata kaznene odgovornosti policijskih službenika.

Početna informacija o dogadaju je proslijeđena i Tužiteljstvu HNŽ. Ovakvom ponašanju i ovakvim osobama ne može i ne smije biti mjesto medu policijskim službenicima", stoji u priopćenju MUP-a HNŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok