Borislav Uzelac (46) osumnjičen je da je ubio brata Zdravka (56), s kojim je živio u kući u Srednjem Buševiću, kod Krupe na Uni, na kojeg je tijekom svađe ispalio oko 20 hitaca iz automatske puške, od kojih ga je više metaka pogodilo, potvrđeno je za Nezavisne novine iz više izvora.

Nakon zločina, prema neslužbenim informacijama, osumnjičeni Borislav je pozvao policiju i prijavio se, te mirno sačekao policajce i predao im automatsku pušku koja je izuzeta, a on je uhićen.

Navodno su braća već imala obiteljske sukobe i nesuglasice, pa se sumnja da je to mogući okidač za ubojstvo, ali policijska istraga pokazat će detalje ovog zločina.

Kako se doznaje od mještana, njih dvojica su živjeli sami i nisu zasnovali svoje obitelji. Ispričali su im kako braća Uzelci imaju brata i sestru koji odavno žive u Srbiji.

Navodno su se i ranije svađali kada bi popili alkohol, ali ovako brutalan zločin nitko nije očekivao.

Kako navode izvori, Uzelci su se uzdržavali radeći na dnevnice i čuvajući ovce po planinama.

"Nije im bilo lako, snalazili su se za život. Često je Borislav nomadio i znao je tako na dnevnicu zaraditi koji dinar. Baš se bio vratio kući jer je u posljednje vrijeme valjda čuvao ovce nekome u okolici Sanskog Mosta", rekao je izvor Nezavisnih.

Do krvavog obračuna došlo je u ponedjeljak predvečer, kada su se braća posvađala, a prema nekim pričama, čula se i galama, te je netko povikao, vjerojatno žrtva: "Eto, pucaj!"

A onda se začula i pucnjava.

Kako su naveli iz Policijske uprave Prijedor, uhitili su osobu B.U. iz Krupe na Uni zbog sumnje da je iz automatske puške ubila Z.U. iz ove općine.

Kako je priopćeno, policiji je oko 17.45 prijavljeno da je u mjestu Srednji Bušević izvršeno ubojstvo.

"Uviđajem je utvrđeno da je ubojstvo Z.U. počinio B.U. Osumnjičeni B.U. je uhićen i protiv njega će Okružnom javnom tužiteljstvu Prijedor biti dostavljen izvještaj za počinjeno kazneno djelo", navode iz policije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok