Trebamo se svi uključiti pogotovo mi iz HDZ-a BiH da ovo malo Hrvata što imamo na ovim prostorima prije svega školujemo na svom maternjem hrvatskom jeziku, s druge strane, posebna obveza kad završe ove škole da imaju plaću, da se uposle u ovom kraju, da ne odseljavaju, da ovdje pronađu trajna životna riješenja.

ZENICA, 24.09.2014. „Ono što je naša obveza, nas okupljenih kroz HNS, jeste stvoriti ambijent da mladi ljudi ne odseljavaju, da ne napuštaju ove prostore, a da bi se to uspjelo mi u politici moramo mnogo više raditi s jednim osjećajem prema onima koji su potrebiti, a to su prije svega naša djeca, rekao je dr. Dragan Čović prilikom današnje posjete Katoličkom školskom centru sv. Pavao u Zenici.

Predsjedik Čović sastao se s don Antom Ledićem, ravnateljem KŠC sv Pavao u Zenici, kako bi se upoznao s uvijetima rada ovog centra koji obrazuje mlade ljude ovog područja.

„Prije svega meni je drago da sam danas ovdje u Zenici u našem Katoličkom centru da mogu ponovo pozdraviti naše mlade prijatelje iz ovog centra,  mi smo pokušali dati bar malo pažnje da u ovom centru budu prihvatljiviji uvjeti za djecu koja dolaze, koja se ovdje školuju. Danas ovdje ima dosta uposlenika ovog centra, s više od 700 djece koja se ovdje školuju što je sad jedna velika obveza za sve nas da stvaramo ambijent u kojemu će se moći normalno raditi bez poteškoća.

Trebamo se svi uključiti pogotovo mi iz HDZ-a BiH da ovo malo Hrvata što imamo na ovim prostorima prije svega školujemo na svom maternjem hrvatskom jeziku, s druge strane, posebna obveza kad završe ove škole da imaju plaću, da se uposle u ovom kraju, da ne odseljavaju, da ovdje pronađu trajna životna rješenja“, rekao je predsjednik Čović.

Ravnatelj hrvatskog Katoličkog centra sv. Pavao u Zenici, don Anto Ledić kazao je kako ima odličnu suradnju s predstavnicima vlasti, posebno s HDZ-om BiH.

„Zadovoljan sam da je dr. Čović sa svojim izaslanstvom danas posjetio, ne samo danas, nego i u ranijim godinama, g. Čović i HDZ BiH posjećuju ovaj centar. To je nama jedna i moralna i materijalna sigurnost u svojem programu u svojim iskazima nastoje implementirati, a to je da obrazovanje i odgoj prioritetni dodatak svih političkih stranaka, osobito onih kojima je u interesu ovaj KŠC u Zenici.

Ovo što je upravo dr. Čović rekao daje ono najkvalitetnije, za učenike, a osobito za Hrvate grada Zenice da imaju sve ono što je njima potrebno da bi danas, sutra, bili odgovorni građani ovog grada i ove zemlje.

Ja moram iskazati svoje veliko zadovoljstvo na potpori i moralnoj i materijalnoj kako g. Čoviću tako i lokalnoj zajednici i političkoj stranci koja ovdje djeluje koja nam u svakom trenutku daje jednu sigurnost da ovaj centar nije samo centar naše crkve nego svih naroda, svih ljudi, a osobito Hrvata ovoga grada, koja je garant da ćemo imati školu primjerenu, europsku školu, koja će dati ono što roditelji od nje očekuju, a to je odgoj i obrazovanje, zaključio je don Ledić.

Posjet KŠC sv. Pavo prethodio je obilazak crkve Bezgrješnog začeća BDM u Zenici, ova župa ove godine slavi 100 obljetnicu, dr. Čović sastao se i razgovarao s don Antom Dominikovićem i okupljenim župljanima ove župe. Don. Dominiković se zahvalio na ukazanoj dosadašnjoj pomoći koja je stigla preko HDZ-a BiH u ovu župu, te izrazio nadu kako će se i dalje pomoć nastaviti, čak još i izraženije, kad dobijemo novog člana Predsjedništva BiH nakon izbora 12 listopada. Don Anto Dominiković,  čestitao je dr. Čoviću na novoj budućoj funkciji, članu Predsjedništva BiH.

HDZ BiH/Sponzorirani članak

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok