Prijedorčani Ami Dizdarević i Hari Avdagić spasili su maloljetnika koji se utapao u rijeci. Oni su se jučer sa suprugama čamcem vozili po rijeci Sani kada su ugledali momka koji je panično trčao nasipom uz obalu i vikao "Pomozite momak se guši".

"U tom trenutku skočio sam u vodu i dao se u potragu za mladićem koji je nestao pod vodom, dok je Hari ostao u čamcu i pratio situaciju. U jednom trenutku, na dva i pol metra dubine, ugledao sam nepomično tijelo mladića. Povukao sam ga prema površini i kad sam izronio povikao sam 'Imam ga'", ispričao je Dizdarević za infoprijedor.ba.

U tom trenutku i Avdagić je skočio u vodu. Doplivao je do Amija i pomogao mu da izvuku mladića na obalu.

"Momak je baš krupan, jedva smo ga dovukli do obale i odmah pristupili reanimaciji. Bio je u besvjesnom stanju i nije imao puls. Nakon desetominutne stravične borbe uspjeli smo ga reanimirati dok su naše supruge pokušavale dobiti policiju i hitnu pomoć. Odahnuli smo kada je otvorio oči, a tad su se pojavili i policajci i kola hitne pomoći", rekao je još vidno uzbuđen, Avdagić.

Inače, policijska uprava Prijedor je jučer oko 14 sati obaviještena da je u mjestu Gomjenica pružena pomoć osobi koja je u besvjesnom stanju uočena u rijeci Sani. Utvrđeno je da se radi o maloljetniku koji je nakon ukazane medicinske pomoći prevezen u UKC Banja Luka.

Kako se nezvanično saznaje, mladić je u teškom stanju.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok