Hrvatski premijer Andrej Plenković večeras se u Dubrovniku sastao s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem na neformalnoj radnoj večeri iza zatvorenih vrata.

Radi se o nastavku dijaloga započetog u prosincu na sastanku u Sarajevu. Teme sastanka su brojne - budućnost BiH, suradnja dviju zemalja, potpora Vlade cjelovitoj BiH, ali i traženje rješenja da hrvatski narod u toj zemlji bude ravnopravan.

Fokus današnjeg susreta zasigurno će ponovno biti na izmjenama izbornoga zakona uoči predstojećih izbora u BiH kojima bi Hrvati ponovno sami birali svoga člana Predsjedništva, javlja HRT.

Plenković je rekao novinarima u Dubrovniku da je radni sastanak "nastavak dijaloga".

- Tema je, naravno, Bosna i Hercegovina, dogovori između političkih stranaka, prije svega institucija, ključnih aktera, o reformi izbornog zakonodavstva, pripremama za izbore i jedna snažna poruka podrške BiH kada je riječ o stavu Vlade RH, njenoj teritorijalnoj cjelovitosti i suverenosti i jačanju dobrosusjedskih odnosa, i prije svega traženju rješenja u kojem će i Hrvati biti ravnopravan konstitutivan narod, u situaciji u kojoj će i načelo legitimne zastupljenosti biti reflektirano prigodom izbora članova Predsjedništva s teritorija Federacije BiH, ono na što ukazujemo godinama, i na neki način vratiti se na vrijeme prije 2006. godine, rekao je Plenković uoči sastanka.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u